1111 Budapest, Vak Bottyán u. 6.Mobil: +36 20/437-1564E-mail: buddhistaegyhaz@gmail.comFacebookYouTubeBuddha TV

Drukpa Kagyü Buddhista Egyház

MAGYARORSZÁGI
DRUKPA KAGYÜ
BUDDHISTA KÖZÖSSÉG

2024. március 11., hétfő

Legyen jó a karmád...

Tegyél érte most! Kérjük ,ha van lehetőséged segítsd ,támogasd a buddhista központunkat.Ez remek alkalom az érdemek halmozására, a tisztulásra, a jó karma teremtésére, azáltal, hogy másokat hozzásegítünk egy buddhista meditációs központ vagy kolostor építési adományozási lehetőséghez..



„Mi buddhisták hiszünk abban, hogy az egész világ kölcsönös függésben áll. Ezért beszélek oly gyakran az egyetemes felelősségvállalásról. Buddhista nézőpontból minden érző lény találkozik a szenvedéssel, a betegség, öregség és halál igazságával. Azonban nekünk, emberi lényeknek, megvan a képességünk arra, hogy arra használjuk a tudatunkat, hogy legyőzzük a haragot és a pánikot és a sóvárgást. Az elmúlt években az „érzelmi fegyverletételt” hangsúlyoztam: megpróbálni a dolgokat reálisan és tisztán látni, a félelem vagy a düh zavaraitól mentesen. Ha egy problémának van megoldása, akkor azon kell dolgoznunk, hogy megtaláljuk. Ha nincs, nem szabad az időnket azzal vesztegetni, hogy rágódunk rajta. Mindannyian a szeretteinkért és a jövőért aggódunk, a globális gazdaságért ugyanúgy, mint saját személyes otthonainkért. De az ima nem elég! Ez a válság megmutatta, hogy mindannyiunknak felelősséget kell vállalnunk ott, ahol tudunk. Buddhistaként hiszek az állandótlanság elvében. Egyszer majd ennek a vírusnak is vége lesz, ahogy láttam elmúlni háborúkat és más borzasztó eseményeket is életem során, és most megvan a lehetőségünk arra, hogy újraépítsük a globális közösségünket, ahogy azt már eddig is többször megtettük. Szívből kívánom, hogy mindenki képes legyen megőrizni a biztonságát és a nyugalmát. Ezekben a bizonytalan időkben nagyon fontos, hogy ne veszítsük el a reményt és a bízzunk az építő törekvésekben amiért oly sokan tesznek. Ez a válság rámutat arra, hogy nem vagyunk egymástól elkülönültek, még ha máshol élünk is. Ezért mindannyiunk kötelessége, hogy gyakoroljuk az együttérzést és a segítségnyújtást.

Közvetlenül érzékeljük és értjük is az összefüggéseket cselekedeteink és következményeik között. Látjuk, melyek visznek inkább előre, melyek hátráltatnak a rövidebb vagy a hosszabb távú célok elérésében. Azonban akármennyire is pozitívnak, célravezetőnek látjuk az aktuális cselekedetünket, mégsem szabad megtennünk, ha bárkinek is ártanánk vele. A Menedék ad irányt életünknek, segít okulni a hibáinkból, mert most már nem csak tudjuk, hanem érezzük is, hogy a boldogságot arra találjuk, ahol csökken, s végül elfogy a szenvedés. Így segít a Három Menedék, a Három Drágakő kapcsolatának a megértése és megtapasztalása elindulni Buddha útján, a belső úton. Buddha mutatja az utat, segít tanításával megérteni a szamszára valódi természetét, és a Közösségben, a Szanghában rendszeresen gyakorolva hozzászokunk, megtanuljuk elviselni a zavaró tényezőket, háborítatlanul élni a létforgatagban.
Buddhista Közösségünk ezúton kér segítséget az újbudai meditációs központjának  megvásárlásához.Kérjük, ha van lehetőséged segítsd ,támogasd a buddhista központunkat !

Buddhista  közösségünk tagjaival,tanitóival,Lámáival azért  dolgozunk és tartunk meditációkat ,tanításokat minden  érdemes,felébredésre és tanulásra kész  embernek , mert a  Buddha - Dharma segítségével beláthatjuk, hogy az adott pillanat konkrét szenvedései milyen korábbi tettek gyümölcsei. Közvetlenül érzékeljük és értjük is a cselekedeteink és következményeik közötti összefüggéseket (mint most ezt a járványt) . Változni kell minden embernek mert a földünk egy" Élő Bolygó",ha jobban "megrázza "magát  a jelen civilizációnak vége.

Ezúton kérjük támogatásotokat, hogy  megvásároljuk a buddhista központot a megfelelő szinten tehessük fogadókésszé a bhutáni és nepáli buddhizmus iránti érdeklődőknek, gyakorlóknak, valamint ide látogató Lámáknak, Khenpoknak és más hagyományvonalak Lámáinak vendég tanításainak helyszínéül. Kérünk benneteket, ha lehetőségetek van, támogassátok pénzadománnyal közösségünket!
A Buddhista Meditációs Központnak még 50.000.000.-Ft szükséges ahhoz, hogy megvásároljuk az épület. 

Kérjük segítsétek munkánkat anyagi támogatással , hogy illő módon adhassuk át Buddha tanítását az egyre nagyobb számú, folyamatos érdeklődőknek.
Ez remek alkalom az érdemek halmozására, a tisztulásra, a jó karma teremtésére, azáltal, hogy másokat hozzásegítünk egy buddhista meditációs központ vagy kolostor építési adományozási lehetőséghez, ami a bódhiszattvák nagylelkű adásának a nagylelkűség paramitának a legmagasabb módja. Nemes, minden ember javát szolgáló szándékunkat, kérjük, adományoddal támogasd!

Köszönjük és hálásak vagyunk, ha egy nemes célra adományozol.

A lenti bankszámlaszámra lehet utalni a meditációs központnak:Utalással:
Magyarországi Drukpa Kagyü Buddhista Közösség
UniCredit Bank Hungary Zrt. 10918001 - 00000079 - 20580023
Közlemény: Buddhista temlom vásárlására
Cégeknek  adományigazolást állítunk ki , ami  elszámolható.
Ha nem forint számláról utalsz:IBAN: HU53 1091 8001 0000 0079 2058 0023SWIFT kód : BACXHUHB

Békesség , OM MANI PADME HUM !

Koppány Láma
Kasza Miklós Koppány
felhatalmazott  dharma tanító
Felhatalmazások:His Holiness Trulku Jigme Choedra, the 70th Je Khenpo of Bhutan 
Tiszteletreméltó Khenpo Kalsang, Sangye Choeling Kolostorok vezető Khenpoja- Lámája


Legújabb hírek

Rólunk

Buddhista közösségünk a nemzetközi Nepáli-Bhutáni Buddhista Drukpa Kagyü közösség tagja. Szellemi tanítónk és mentorunk Tiszteletreméltó Khenpo Kalsang. „Minden ember Buddha természetű, a hívő - gyakorló dolga, hogy önmagában felismerje a Buddhát.”

Hírlevél

Jelentkezzen hírlevelünkre, hogy értesülhessen legújabb programjainkról, rendezvényeinkről.

Látogatók száma: 5 281 255 fő, jelenleg: 1 fő. Ma eddig: 40 fő

Copyright 2020 Magyarországi Drukpa Kagyü Buddhista Közösség.